Over Mijzelf

El2

 

Wie ben ik?

Mijn naam is Elly Hermans-Kriebel. Ik ben geboren in het Limburgse Ospel, vlakbij natuurgebied “de Groote Peel”, op 23 december 1970. Als kind was ik altijd al bezig met tekenen en schilderen. Op papier, karton, hout en zelfs op de muur. Met krijt, welteverstaan! Ik hield er van om scheppend bezig te zijn. Knutselen, timmeren, zagen, kleien, sieraden maken, schrijven en dichten; en dit alles onder het genot van muziek. Weer een andere passie.

 

Het creatieve bloed in mij

In de pubertijd hing ik de “creative El”, aan de wilgen en werden andere zaken interessanter. Na een aantal jaren en ervaringen rijker, ging als vanzelf het creatieve bloed weer kruipen waar het niet gaan kon en voelde ik de drang om weer te gaan schilderen. Meubels beschilderen, muurschilderingen en schilderijen op doek. Ik volgde een aantal jaren schildercursussen, waarna ik besloot om de kunstacedemie in Neerpelt te gaan volgen. Hier ben ik in juni 2012 afgestudeerd. 7 jaren gestudeerd en heel veel geleerd! Geleerd om te kijken, om te zien. Over het Schilderen, de Schilderkunst, het Leven, en de Kunst van het Leven. Worsteling van Heftig en Mooi, tegelijkertijd!  Bezig zijn met het ZIJN van mens.

 

De mens centraal

Er zijn verscheidene thema’s die mij aanspreken, waarbij de mens centraal staat. Vooral portretten in verschillende gedaanten, in onverwachte beelden gevangen, schilder ik het liefst. Evenals nieuwe kanten van alledaagse voorwerpen op een dusdanige wijze belicht, dat ze voelbare emotie uitstralen.

 

“Teambuilding, Bedrijfstrainingen, workshops, uitjes en Schilderijen:

Atelier ElHeART, LOS gaan met verf!